Award
JCI Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer 2023: maak kennis met de 4 kandidaten

De Leuvense en Brusselse afdeling van Junior Chamber International (JCI), een organisatie voor beloftevolle jonge leiders en ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar, verkiezen op donderdagavond 20 april 2023 de JCI Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar 2023. Maak hier alvast kennis met de vier kandidaten die Arnout Van de Meulebroucke (Phished) kunnen opvolgen.

Zorgvuldige selectie

De 4 nieuwe kandidaten zijn zorgvuldig uitgekozen door Siska Dauwe en haar collega’s van JCI Leuven. Volgens Dauwe zijn het stuk voor stuk sterke finalisten. “Ze zijn erg verschillend: de ene is vegetarische voeding aan het innoveren, een andere ontwikkelde ergonomische draagzakken voor ouders. Een mooie mix van kandidaten die elk op hun manier verandering brengen met hun bedrijf."

Van de Meulebroucke denkt met veel plezier terug aan de awardshow van 2022. “Het was heel speciaal”, zegt hij. “Phished had in het verleden al een aantal keer een award gekregen, maar op de uitreiking van de Vlaams-Brabantse en (later Vlaamse) Jonge Ondernemer was het eerste keer dat ik persoonlijk in de kijker stond. Een fijne erkenning en erg leuk om een jaar lang te kunnen zeggen dat je de Vlaams-Brabantse (en Vlaamse) Jonge Ondernemer van het Jaar bent. Ik probeer dat toch af en toe eens te laten vallen in een gesprek”, lacht Van de Meulebroucke.

Nieuwe kandidaten stomen zich klaar

De kandidaten voor de Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar mogen dus veel netwerkmogelijkheden en extra naamsbekendheid voor hun bedrijf verwachten. Heeft Van de Meulebroucke tips voor de nieuwe lichting? “Laat het gewoon op je afkomen en geniet”, klinkt het.

Kandidaten

Kandidaat 1: Holger Willems (Relu)

Holger Willems van de Leuvense start-up Relu is onze eerste finalist.  Relu ontwikkelde artificiële intelligentie om de anatomie van kaken, tanden en zenuwen via een 3D-model in beeld te brengen. Tandartsen en kaakspecialisten maken gebruik van CBCT-scans (een 3D-röntgenfoto) om te bepalen welke behandeling een patiënt nodig heeft. Op basis van die scan maakt een specialist een gedetailleerde tekening van de anatomie. Het bedrijf haalde in 2021 1,5 miljoen euro investeringen op.

Website Relu

Kandidaat 2: Axel van Lombeek (Megacharge)

De Vilvoordse start-up Megacharge van ondernemers Axel Van Lombeek, Benjamin Abeloos en Koen Wolzer levert  top-of-the-line snellaadpalen en installatiediensten aan bedrijven om te voldoen aan de behoeften van de snel groeiende EV-markt. Een financiële boost voor een onderneming en een duurzame investering in een toekomstbestendige laadinfrastructuur voor de toevloed van elektrische voertuigen die de markt op dit moment overspoelt.

Website Megacharge

Kandidaat 3: Andy de Jong (Paleo)

Ondernemers Andy de Jong en Hermes Sanctorum willen het aanbod van vleesvervangers naar een hoger niveau tillen via hun startup Paleo. Het gaat niet over de hoofdbestanddelen van vleesvervangers (soja of tarwe) maar om kleine ingrediënten die de producten smaakvoller en gezonder maken. De technologie wordt beschouwd als een mogelijke gamechanger. Vorige maand haalden ze nog 12 miljoen euro op.

Website Paleo

Kandidaat 4: Linde Stifter (TILIA Babywearing)

TILIA Babywearing is een Belgisch label, gespecialiseerd in de ontwikkeling van ergonomische draagzakken en draagdoeken voor baby's.  Vroedvrouw en draagconsulente Linde Stifter uit Leuven richtte het merk enkele jaren geleden op. Jaren en vele meters stof verder, is TILIA ontplooid tot een volwaardig merk met een uitgebreid aanbod in dragers, accessoires en andere baby-essentials.

Website TILIA Babywearing

Would you like to learn more?

Feel free to schedule a meeting with us.