Press
Relu® haalt startkapitaal van € 2 miljoen op ter ondersteuning van automatisering van digitale planning van tandheelkundige behandelingen met AI

Relu is een tandheelkundig softwarebedrijf dat AI-algoritmen ontwikkelt ter ondersteuning van de automatisering van digitale planning van tandheelkundige behandelingen. Het bedrijf heeft twee miljoen euro startkapitaal opgehaald bij wereldwijde investeerders in de tandheelkundige industrie, waaronder Dental Innovation Alliance.
Relu werkt nauw samen met toonaangevende tandheelkundige softwarebedrijven om hun software sneller en gebruiksvriendelijker te maken, waardoor de aantrekkingskracht van digitale tandheelkunde verder wordt vergroot. De financiering zal worden gebruikt om de AI-algoritmen die Relu aanbiedt aan tandheelkundige softwarebedrijven verder te ontwikkelen en om de focus verder te vergroten op het faciliteren van klanten, voornamelijk in de EU- en VS-markten.

“Relu en onze nieuwe investeerders zijn een droomteam. We zijn meer dan enthousiast om samen te werken met investeerders van wereldklasse die een grondige kennis hebben van de tandheelkundige industrie. Ze passen perfect in de volgende fase van de groei van ons bedrijf. Samen kunnen we tandheelkundige bedrijven over de hele wereld ondersteunen bij het automatiseren van de planning van tandheelkundige behandelingen, zoals tandheelkundige chirurgie en clear aligners”, zegt Holger Willems, medeoprichter en CEO van Relu.

Ook alumni Antoine Coppens (COO) en Adriaan Van Gerven (CTO) maken deel uit van dit succesteam van Relu.

“Bij Dental Innovation Alliance zoeken we ondernemers met een visie om een ​​grote impact te hebben op de kosten en/of kwaliteit van de zorg. Relu vertegenwoordigt het snijvlak van digitale tandheelkunde. Naarmate tandheelkundige serviceorganisaties betere zorg blijven bieden tegen lagere kosten, anticiperen we op een golf van 3D-beeldvorming en geavanceerde behandelplanning. De technologie van Relu geeft Dental Service Organisations en hun clinici de duidelijkheid en het inzicht die ze nodig hebben om hun best te doen, hun praktijken te laten groeien en de best mogelijke zorg te bieden”, zegt Doug Brown, medeoprichter en managing partner van Dental Innovation Alliance.

A Virtual Patient is an accurate digital replica of the anatomy of the face. Amongst others, it highlights the roots, nerves, sinuses, and facial bones of the patient. ©2023 Relu BV

Over Relu

Relu, opgericht in 2019, is uitgegroeid tot een team van 15 personen met de visie om alle tandheelkundige behandelingen beter, veiliger en sneller te maken door bestaande tandheelkundige behandelingsworkflows te versterken met AI. Relu werkt samen met grote tandheelkundige softwarebedrijven in de EU, de VS en Azië om deze technologieën toegankelijk te maken voor tandartsen. Relu is gevestigd in Leuven. Meer informatie op relu.eu


Over Dental Innovation Alliance

Dental Innovation Alliance (DIA) is een durfkapitaalbedrijf dat het succes financiert, adviseert en stimuleert van startende bedrijven die bouwen aan de toekomst van de tandheelkunde door middel van technologie. De investeerdersbasis omvat leidinggevenden en experts van enkele van de grootste en meest innovatieve tandheelkundige ondersteuningsorganisaties en andere tandheelkundige bedrijven. DIA heeft kantoren in Boston, Nashville en Raleigh-Durham.

Would you like to learn more?

Feel free to schedule a meeting with us.